НОВИНИ

Реал (Мадрид) и Челси стартират 1/2-финалите на Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:20, 27.04.2021
Чете се за: 01:02 мин.
Шампионска лига
реал мадрид челси стартират финалите шампионската лига

Тази вечер от 22 ч. Реал (Мадрид) посреща Челси на „Алфредо Ди Стефано“ в първи полуфинален сблъсък от тазгодишното издание на Шампионската лига.

Кралският клуб стигна до тази фаза на турнира, след като елиминира Аталанта и Ливърпул. "Сините" от Лондон пък се справиха последователно с Атлетико (Мадрид) и Порто. И двата отбора разчитат изключително много на защитата си в похода към финала в Истанбул. Реал допусна само един гол в двата мача с Ливърпул, както и Челси срещу Порто.

Реал е хегемонът на Шампионската лига, въпреки че в предишните два сезона отпадна още на осминафиналите. Преди това обаче кралският клуб ликува с трофея в три последователни години. Сега Зинедин Зидан и компания са устремени към 14-ата европейска корона, а самочувствие им дава и серията от 17 мача без загуба във всички турнири. Тя започна след поражението с 1:2 от Леванте на 30 януари. В този период нито един отбор не успя да вкара повече от един гол във вратата на Тибо Куртоа.

Челси е преобразен под ръководството на Томас Тухел и започна да играе изключително стабилно в дефанзивен план. Отборът е на полуфинал в ШЛ, с големи шансове да завърши в топ 4 на Премиър лийг, а освен това му предстои и финал за ФА Къп. През целия сезон в Шампионската лига лондончани са инкасирали само три гола. "Сините" са на полуфинал в турнира за първи път от 2014 година, когато бяха отстранени от Атлетико (Мадрид).

В исторически план Реал (Мадрид) и Челси са се срещали само три пъти, а "белите" още нямат победа. През сезон 1970/71 двата отбора се изправят във финала за КНК. Мачът на 19 май завършва 1:1, а два дни по-късно Челси печели с 2:1 и вдига трофея. Лондончани триумфират и през 1998 година, когато с гол на Густаво Пойет побеждават с 1:0 във финала за Суперкупата на Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ЕМКО потвърдиха, че документите, публикувани в журналистическото разследване, са истински
От ЕМКО потвърдиха, че документите, публикувани в журналистическото разследване, са истински
Утре Румен Радев връчва мандата за съставяне на кабинет на "Има такъв народ"
Утре Румен Радев връчва мандата за съставяне на кабинет на "Има такъв народ"