НОВИНИ

Реал Мадрид и Наполи взеха своето в мачовете от група "С" на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:17, 25.10.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Реал Мадрид и Наполи затвърдиха ролята си на фаворити в група "С" на Шампионската лига и спечелиха мачовете си от 3-ия кръг, надигравайки като гости съответно тимовете на Брага и Унион Берлин.

В Португалия "лос бланкос" определено не изиграха най-добрия си мач, но направиха достатъчно, за да стигнат до победата с 2:1 срещу състава на Брага.

Футболистите на Карло Анчелоти излязоха напред в резултата след 16 минути игра, когато бразилецът Винисиус Жуниор проби отляво и комбинира със своя сънародник Родриго, който с удар от границата на вратарското поле даде аванс на гостите.

Малко след час игра отново Винисиус влезе в ролята на асистент, подавайки този път на Джуд Белингам, който реализира своя гол №11 от началото на сезона, за да удвои преднината на мадридчани.

Домакините от Брага все пак намалиха пасива си в 63-ата минута чрез Алваро Джало, но въпреки това португалският тим не успя да избегне поражението.

По същото време в Берлин Наполи задълбочи кризата в местния Унион, побеждавайки го с минималното 1:0, като момчетата на Руди Гарсия имаха нужда от един единствен точен удар, за да стигнат до успеха.

Той дойде в 65-ата минута, когато Хвича Кварацхелия подаде на Джакомо Распадори и оставен непокрит в наказателното поле италианският национал донесе победата на "партенопеите".

Десетина минути преди края Робин Кнохе можеше да възстанови паритета на "Олимпиащадион", но ударът му с глава премина на сантиметри от целта и така "железните" инкасираха деветото си поредно поражение.

В класирането Реал Мадрид е лидер с пълен актив от 9 точки, следван от Наполи с 6 и Брага с 3. Унион Берлин пък закономерно е на последното място след три поредни загуби и без спечелен пункт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал удари Севиля като гост и се върна на правилния път в Шампионската лига
Арсенал удари Севиля като гост и се върна на правилния път в Шампионската лига
Неочаквани герои донесоха изстрадан успех Манчестър Юнайтед срещу Копенхаген след невероятна драма
Неочаквани герои донесоха изстрадан успех Манчестър Юнайтед срещу Копенхаген след невероятна драма