НОВИНИ

Реал (Мадрид) надви Барселона в голово шоу и е първият финалист за Суперкупата на Испания

сираков нападна спортния министър заради козирката герена
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 12.01.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) е първият финалист в турнира за Суперкупата на Испания.

В двубой от 1/2-финалите на надпреварата, игран на стадион "Крал Фахд" в Саудитска Арабия, "Лос бланкос" надвиха големия си съперник Барселона с 3:2 след продължения.

Кралският клуб откри резултата в 25-ата минута чрез обичайния си голмайстор Винисиус. Карим Бензема отне топката от Серхио Бускетс в централния кръг на терена, напредна в половината на "каталунците" и изведе бразилският нападател зад гърба на Роналд Араухо. След това Винисиус нахлу в наказателното поле и с мощен удар се разписа в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Тер Стеген.

Барселона възстанови равенството в 39-ата минута. Неостаряващият Дани Алвес центрира по земя в наказателното поле на мадридчани, където бранителят Милитао се опита да изчисти, но прати топката в тялото на Люк Де Йонг, след което кълбото се удари в страничната греда и влетя в мрежата зад Тибо Куртоа.

Реал излезе отново напред в резултата в 72-ата минута чрез Карим Бензема. Французинът стреля технично от границата на наказателното поле, а Тер Стеген изби топката в обсега на Дани Карвахал. Бранителят на "белите" центрира прострелно във вратарското наказателно поле, кълбото се отби от крака на стража на Барселона и отиде право в краката на Бензема, който се разписа в опразнената врата.

Седем минути преди края на редовното време възпитаниците на Шави Ернандес за втори път в срещата успяха да изравнят. След късо изпълнение на ъглов удар Жорди Алба центрира в пеналтерията на символичните гостите, а Ансу Фати засече с глава и реализира в долния ляв ъгъл на противниковата врата.

Селекцията на Карло Анчелото отбеляза победно попадение в 97-ата минута, след като разгърна великолепна контраатака. Каземиро открадна топката около централния кръг и нахлу в половината на "каталунците", след което подаде към непокрития Родриго. Кариоката напредна в наказателното поле и центрира остро по земя към точката за изпълнение на дузпа, където резервата Федерико Валверде овладя и стреля под пложна на Роналд Араухо за 3:2.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малка е вероятността Джокович да лежи в затвора
Малка е вероятността Джокович да лежи в затвора
Правителството обсъди Национален оперативен план за справяне с COVID-19
Правителството обсъди Национален оперативен план за справяне с COVID-19