НОВИНИ

Реал (Мадрид) надви Севиля и увеличи преднината си на върха в Ла Лига

реал севиля
bnt avatar logo
от БНТ
22:55, 28.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) надви като домакин Севиля с 2:1 в дербито от 15-ия кръг на Ла Лига.

Победата позволи на "белите" да увеличат аванса си на върха в класирането на 4 точки пред действащия шампион и втори в подреждането Атлетико (Мадрид).

Гостите откриха резултата на "Сантиаго Бернабеу" в 12-ата минута, когато Маркос Акуня центрира от ъглов удар а непокритият Рафа Мир с глава реализира в долния десен ъгъл на Тибо Куртоа.

Реал (Мадрид) изравни в 33-ата минута. Едер Милитао реши да пробва късмета си с изстрел от далече, а стражът на севилци Ясин Буну не се намеси убедително и топката се отби в страничния стълб. От втора позиция дебнеше Карим Бензема който с първото си докосване вкара отбитата топка в мрежата на гостите за 1:1.

В 87-ата минута нападателят Винисиус отбеляза голът на успокоението за столичани, след силен индивидуален рейд към наказателното поле на Буну, завършил с великолепен удар в горния ляв ъгъл на андалусийската врата.

Победата над селекцията на Юлен Лопетеги позволи на Реал да натрупа в актива си от 33 точки. Втори е действащият шампион Атлетико (Мадрид) с 29 точки, а трети е Севиля с 28 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи разби Лацио и оглави еднолично Серия "А"
Наполи разби Лацио и оглави еднолично Серия "А"
В Пловдив подписаха меморандум за нова сграда на Операта
В Пловдив подписаха меморандум за нова сграда на Операта