НОВИНИ

Реал Мадрид още няма разрешение да продава фланелки с името на Килиан Мбапе

Въпреки че обявиха договора на нападателя, испанският гигант не може да започне веднага да печели, тъй като футболистът има договор с Пари Сен Жермен до 30 юни.

мбапе първият трябваше вкара вечер трябваше бъда
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:08, 05.06.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Феновете на Реал Мадрид трябва да проявят малко повече търпение, тъй като отборът показа новата фланелка за следващия сезон, но пред АФП от клуба заявиха, че няма да се продават екипи с името на новата звезда Килиан Мбапе преди 1 юли.

Въпреки че обявиха договора на капитана на националния отбор на Франция за пет години, испанският гигант не може да започне веднага да печели, тъй като футболистът има договор с Пари Сен Жермен до 30 юни.

"Не можем да отпечатваме фланелки с името на играч, който принадлежи на друг клуб", обявиха от Реал Мадрид пред АФП.

Някои привърженици на испанския шампион вече носят фланелки с името на нападателят и номер 9 на гърба, но те не са официален продукт.

Килиан Мбапе е привързан към номерата 7 и 10, които носи в ПСЖ и националния тим на "петлите", но в Реал Мадрид трябва да се задоволи с №9, оставен свободен от Карим Бензема, тъй като десетката е носена от Лука Модрич, който в близките дни трябва да подпише нов договор за една година.

"Белия балет" трябва да почака няколко седмици и преди да използва снимката на Мбапе, който е един от най-популярните футболисти на планетата, в мегамагазина си, разположен на стадион "Сантяго Бернабеу". От началото на следващия месец фланелката с името на номера на френската звезда ще се продава за 150 евро.

Кралският клуб осъществи свободен трансфер на Килиан Мбапе, но футболистът ще получава чисто по 15 милиона евро на сезон плюс премия от повече от 100 милиона при подписването на договора. Испанците се надяват да си върнат голяма част от тези пари чрез продажба на фланелки, артикули, билети, нови спонсорски договори.

Французинът е сред най-следените в социалните мрежи, като има 117 милиона абонати в Инстаграм и около 14 милиона последователи в X, като е единственият футболист, попаднал през 2023 година сред 100-те най-влиятелни личности на списание "Таймс".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Високотехнологична оранжерия за марихуана откриха във Варна
Високотехнологична оранжерия за марихуана откриха във Варна
„ОМВ Офшор България“ става единствен титуляр за проучване на нефт и газ в „Блок 1-21 Хан Аспарух“
„ОМВ Офшор България“ става единствен титуляр за проучване на нефт и газ в „Блок 1-21 Хан Аспарух“