НОВИНИ

Реал (Мадрид) се справи с Атлетик Б и изравни лидерите на върха в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:22, 16.12.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Футбол
реал мадрид справи атлетик изравни лидерите върха лига

"Кралете" спечелиха с 3:1 домакинството си на "баските" от междинния 13-ти кръг в испанската Примера Дивисион, като по този начин записаха четвърта поредна победа във всички турнири.

На стадион "Алфредо ди Стефано" победа за "белите" не дойде чак толкова лесно, макар и те да играха с човек повече от 13-та минута нататък. Тогава Раул Гарсия от тима на гостите си изкара доста глупав втори жълт картон, настъпвайки Тони Крос дълбоко в половината на мадричани.

Въпреки численото превъзходство на домакините, атаки не липсваха и пред двете врати, като на два пъти шансове да отбележи за гостите имаше Иняки Уилямс, докато за "кралете" пропуски направиха Кроос, Бензема и Валверде.

Така се стигна до добавеното време на първата част, когато Винисиус върна топката назад към Кроос, който от своя страна с мощен удар близо до гредата откри резултата в срещата.

Малко след почивката обаче Билбао стигнаха до изравнителен гол чрез защитникът Андер Капа, който се оказа на върха на нападението при една контраатака на "баските". Неговия първи удар бе отразен от Куртоа, но при добавката десния бек не сгреши.

Реал трябваше да чака чак до 74-та минута, за да излезе отново напред в резултата, като отново в прегръдките на своите съотборници беше Карим Бензема, който се възползва от чудесно центриране на Дани Карвахал.

Отново французинът беше точен за крайното 3:1 в добавеното време на срещата, като този път асистенцията беше на Лука Модрич.

Така Реал (Мадрид) се изравни на върха в класирането с градския съперник Атлетико и Реал (Сосиедад), като и трите отбора имат по 26 точки. Билбао от своя страна са 13-ти с 14 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-строги мерки срещу COVID-19 във Франция, Германия и Великобритания
По-строги мерки срещу COVID-19 във Франция, Германия и Великобритания
Повдигнаха обвинение на жена заради подвеждащи договори в полза на мобилен оператор
Повдигнаха обвинение на жена заради подвеждащи договори в полза на мобилен оператор