НОВИНИ

Реал Мадрид взе своето в Билбао след голове на Бензема и Кроос

касияс бензема бог
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:53, 23.01.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид надви Атлетик Билбао с 2:0 като гост в мач от 18-ия кръг на испанската Ла Лига. На стадион „Сан Мамес“ шампионите стигнаха до трите точки, след като се разписаха по веднъж в двете полувремена.

Мачът започна с по-активна игра на баските, като Тибо Куртоа бе принуден да спасява вратата си при удар с глава на противников играч. Възпитаниците на Карло Анчелоти успяха да поведат в 24-та минута чрез щатния си голмайстор Карим Бензема. Носителят на „Златната топка“ реализира след асистенция на Марко Асенсио.

След почивката Атлетик опита да стигне до изравнително попадение, но в много ситуации мерникът на домакините изневеряваше и доста изстрели не попаднаха в очертанията на Куртоа. Кралският клуб от своя страна дочака търпеливо своя миг и в първата минута на добавеното време сложи точка на спора след гола на влезлия малко преди това от пейката Тони Кроос.

Така Реал отново изостава с три точки от лидера Барселона, който по-рано стигна до минимален успех над Хетафе с 1:0 у дома. Атлетик е осми с 26 пункта.

За тима от Билбао предстои четвъртфинал за Купата на Краля с Валенсия, а след това и визита на Селта за първенство, докато Реал първо приема градския съперник Атлетико Мадрид за Купата, а след това е домакин и на Реал Сосиедад в Ла Лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС се събира извънредно утре, ще изслуша външния министър за побоя в Охрид
НС се събира извънредно утре, ще изслуша външния министър за побоя в Охрид
Какво се случва на пазара с криптовалути?
Какво се случва на пазара с криптовалути?