НОВИНИ

Реал наказа грешките на Ливърпул и взе добър аванс преди реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:13, 07.04.2021
Чете се за: 01:07 мин.
Футбол
реал наказа грешките ливърпул взе добър аванс реванша

Носителят на 13 трофея в Шампионската Лига Реал Мадрид спечели с 3:1 домакинството си на Ливърпул в първа среща от 1/4 финалите на тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир.

Играчите на Зинедин Зидан изнесоха много силен мач на своя стадион "Алфредо ди Стефано", като с основна заслуга успеха беше Винисиус Жуниор, който бе точен на два пъти, а веднъж се разписа и Марко Асенсио.

За гостите голът бе дело на Мохамед Салах, но слабата игра на "мърсисайдци" в отбрана бе това, което им коства по-благоприятен резултат преди реванша на "Анфилд" след седмица.

В 27-та минута Тони Кроос отправи дълъг пас към Винисиус, който се промъкна между централните бранители на Ливърпул, за да овладее топката и с прецизен удар да преодолее Алисон за 1:0.

Девет минути по-късно ново дълго подаване на Кроос доведе до груба грешка на Трент Алекзандър-Арнолд, който подари топката на Марко Асенсио. Испанският футболист елегантно прехвърли стража на гостите и след това на опразнената врата без проблеми отбеляза за 2:0.

Малко повече от пет минути след началото на втората част футболистите на Юрген Клоп все пак се върнаха в срещата, благодарение на Мохамед Салах. Неговият съотборник Диого Жота опита изстрел, който рикошира в крака на Лука Модрич, отклонявайки топката към египтянина, който от близко вкара за 2:1.

В 65-та минута обаче мадридчани си върнаха аванса от два гола в срещата, като автор на попадението бе отново Винисиус. Бразилецът получи подаване от Модрич и с удар от движение вкара за 3:1, като определено Алисон можеше да се намеси по-добре във въпросната ситуация.

Така Реал Мадрид ще пътува до Англия с приповдигнато самочувствие, тъй като тази победа дойде в отсъствието на ключови играчи като капитанът Серхио Рамос и неговият партньор в сърцето на отбраната Рафаел Варан.

Ливърпул пък ще трябва да търси поне два гола, ако иска да продължи към 1/2 финалите, а всички знаем, че футболистите на Клоп са способни да бележат, когато това се изисква от тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда и Славия оставиха всичко за реванша
Арда и Славия оставиха всичко за реванша
Коко Гоф не остави шансове на Пиронкова в Чарлстън
Коко Гоф не остави шансове на Пиронкова в Чарлстън