НОВИНИ

Реал обърна Елче в продълженията и продължава напред за Купата на Испания

реал обърна елче продълженията продължава напред купата испания
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 20.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Испания, след победа като гост на Елче с 2:1.

След скучни 90 минути на стадион "Мануел Мартинес Валеро", в които домакините нацелиха греда чрез Гуидо Карийо, а Камавинга, Родриго и Винисиус редяха пропуск след пропуск за "белите", двамата тима запазиха интригата за продълженията.

В 101-ата минута мадридчани останаха с човек по-малко на терена след директния червен картон на Марсело, който останал последен в защита, фаулира на границата на наказателното поле откъсващия се Тете Моренте.

Гонсало Верду стреля от последвалия пряк свободен удар, но нацели стената. Топката се върна отново във Верду, който при добавката прати топката във вратата на Реал след рикошет в Дани Себайос.

Съставът на Карло Анчелоти изравни резултата в началото на второто продължение, чрез резервата Иско, който се оказа най-съобразителен при разбъркване в пеналтерията на домакините и с премерен удар възстанови равенството.

Реал осъществи пълен обрат в срещата в 116-ата минута чрез друг играч, появил се от скамейката - Еден Азар. Белгиецът бе изведен от Каземиро очи в очи с Аксел Вернер, финтира стража на Елче и прати топката в опразнената врата за крайното 2:1.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фон дер Лайен: ЕС трябва да произвежда 20% от микрочиповете в света
Фон дер Лайен: ЕС трябва да произвежда 20% от микрочиповете в света
Алтернативен бюджет предлагат от Института за пазарна икономика
Алтернативен бюджет предлагат от Института за пазарна икономика