НОВИНИ

Реал се справи трудно с Райо Валекано, Виляреал все още мечтае за Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:28, 24.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
реал справи трудно райо валекано виляреал все мечтае шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид спечели трудно с 2:1 при домакинството си на Райо Валекано в среща от междинния 36-и кръг в Ла Лига.

Мадридското дерби се развиваше по план за "лос бланкос", които в 31-ата минута откриха резултата чрез своя капитан Карим Бензема, който получи чудесно извеждащо подаване от Федерико Валверде, премина покрай стража на гостите и прати топката в опразнената врата за 1:0.

Последваха няколко пропуска на играчите на Реал, които бяха наказани в 84-ата минута, когато точен за тима на Райо Валекано беше Раул Де Томас.

Футболистите на Карло Анчелоти все пак реагираха и стигнаха до крайната победа минута преди края на редвоното време чрез Родриго, който бе точен с прецизно диагонално изпълнение по земя от границата на наказателното поле.

В класирането тази победа върна временно Реал Мадрид на 2-ото място със 74 точки преди гостуването на Атлетико Мадрид на Еспаньол по-късно тази вечер. Райо Валекано пък остава на 11-ата позиция с 46 пункта.

Междувременно съставът на Виляреал съхрани надеждите си за място в топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон след домакински успех с 2:0 срещу Кадис.

И двете попадение на "Естадио де ла Серамика" реализира Николас Джаксън през първата част, а между тях и гол на Ману Тригерос бе отменен заради нарушение след намеса на ВАР.

По този начин два кръга преди края на сезона момчетата на Кике Сетиен са на 5-ото място в класирането с 63 точки, докато 4-ят Реал Сосиедад е с 68. В същото време Кадис остава опасно близко до зоната на изпадащите на 16-ата позиция с 38 пункта и все още е далеч от това да бъде спокоен за мястото си в испанския елит и догодина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Морфов, Мария Каварджикова, Владимир Пенев и Светлана Янчева са сред носителите на "Аскеер"
Александър Морфов, Мария Каварджикова, Владимир Пенев и Светлана Янчева са сред носителите на "Аскеер"
Най-големият военен кораб в света пристигна в Норвегия (СНИМКИ)
Най-големият военен кораб в света пристигна в Норвегия (СНИМКИ)