НОВИНИ

Реал удържа Ливърпул на "Анфийлд" и е на 1/2-финал в Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:07, 15.04.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
реал удържа ливърпул анфийлд финал шампионската лига

Отборите на Ливърпул и Реал Мадирд завършиха наравно 0:0 в среща реванш от 1/4 финалите в Шампионската Лига, играна на стадион "Анфийлд" в Англия.

Така, след успеха си с 3:1 преди седмица в Мадрид, "лос бланкос" продължават към последните четири в най-престижната клубна надпревара за първи път след тригодишно отсъствие.

Играчите на Юрген Клоп напълно очаквано подходиха агресивно в търсене на попадения, но съставът на Реал се справи с всяка една ситуация.

Още във 2-та минута Садио Мане отклони дълго подаване към Мохамед Салах, който се оказа очи в очи със стража Тибо Куртоа, но ударът на египтянина бе отразен с крак от белгиеца.

В 11-та минута Джеймс Милнър отправи коварен изстрел от дистанция, но Куртоа отново демонстрира чудесен рефлекс, избивайки топката, която заплашително летеше към неговата врата.

В 20-та минута пък гостите можеха по куриозен начин да открият резултата, след като опит за пас на Карим Бензема се отби от крака на защитник на Ливърпул, а след това срещна страничния стълб на гредата, пазена от Алисон.

"Червените" продължиха да бъдат по-дейния тим в срещата, но съставът на Реал Мадрид продължи все така умело да действа в отбрана, свеждайки до минимум опасностите пред Тибо Куртоа. Самият белгиец пък беше безгрешен през цялата среща, като след почивката отново на няколко пъти отрази изстрели на футболисти на "мърсисайдци".

Така двубоят завърши без голове, пращайки играчите на Зинедин Зидан към 1/2 финалите, където ги очаква среща с друг тим от Англия, а именно съставът на Челси, който елиминира отбора на Порто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Рома - Аякс, двубой от 1/4-финалите на Лига Европа
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Рома - Аякс, двубой от 1/4-финалите на Лига Европа
Десислава Атанасова: Ще предложим кабинет, който да заработи на бързи обороти
Десислава Атанасова: Ще предложим кабинет, който да заработи на бързи обороти