НОВИНИ

Редица футболни фигури в Германия отдадоха почит на легендата Франц Бекенбауер

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:34, 08.01.2024
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
руди фьолер потвърди бил начело националния отбор германия футбол един мач
Снимка: БТА

Знакови футболисти на Байерн Мюнхен и немския национален отбор използваха страниците си в социалните мрежи, за да изразят тъгата си от новината за кончината на легендата на германския футбол и в частност на "баварците" Франц Бекенбауер, който почина на 78-годишна възраст.

Сред фигурите, които се "сбогуваха" с Кайзера бяха Лотар Матеус, Руди Фьолер, Карл Хайнц-Румениге, Томас Мюлер и много други.

"Шокът е голям, въпреки че знаех, че Франц не е добре. Смъртта му е загуба за футбола и за цяла Германия Франц беше изключителна личност, не само във футбола, и се радваше на световно признание. Всеки, който го познаваше, знае какъв страхотен и щедър човек беше Франц. Един добър приятел ни напусна. Ще ми липсва - ще ни липсва на всички!", написа Матеус, който беше част от състава на Западна Германия, воден от Бекенбауер, който триумфира на световното първенство в Италия през 1990-а година.

"Много съм тъжен от новината за смъртта на Франц. За мен беше огромна привилегия да познавах Франц Бекенбауер. Без неговата треньорска работа никога нямаше да бъде възможна титлата от Мондиал 1990. Кайзера беше вдъхновение за повече от едно поколение и той завинаги ще остане един лъч светлина в немския футбол. Германия загуби най-великата си футболна личност, а аз загубих един добър приятел", сподели друг от героите от този шампионат - Руди Фьолер.

"Дълбоко съм шокиран. Франц Бекенбауер пренаписа историята на немския футбол и остави огромно влияние върху него. Той беше моят капитан в Байерн Мюнхен, моят треньор в националния отбор, нашият президент в Байерн и във всички тези роли той беше не само успешен, а неповторим. Като личност той впечатляваше с уважението си към околните, защото за Франц всички бяха равни. Немският футбол загуби най-великата си личност. Той ще ни липсва болезнено много. Благодаря ти за всичко, скъпи Франц", заяви Карл Хайнц-Румениге.

"Един от най-великите футболисти в историята на Байерн за съжаление ни напусна. Почивай в мир, Кайзер Франц. Никога няма да забравим какво направи за футбола в Германия", коментира Томас Мюлер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава в ареста мъжът от Видин, обвинен в убийството на съпругата си
Остава в ареста мъжът от Видин, обвинен в убийството на съпругата си
Николай Желязков: Ние имаме цел във всяко едно състезание да станем първи
Николай Желязков: Ние имаме цел във всяко едно състезание да станем първи