НОВИНИ

Реформират Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси

живо брифинг заседанието министерски съвет
bnt avatar logo
от БНТ
17:13, 08.04.2022
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова заяви готовността си да реформира Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, съобщават от правителствената пресслужба.

Константинова, в качеството си на председател на Съвета, посрещна представители на ромската общност в Министерския съвет по случай Международния ден на ромите.

Целта е Националният съвет да има възможността много по-амбициозно да изпълнява ролята си на координатор за ефективни и прозрачни политики по етническите въпроси, които реално да подобрят живота на хората. Тези и други въпроси, свързани с достъпа до здравеопазване и образование, бяха обсъдени по време на среща с представители на над 20 граждански организации, ромски общественици и активисти по случай Международния ден на ромите.

Калина Константинова, която е и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, честити празника на ромите и изказа благодарност на организациите, които се включиха активно в изготвянето на стратегическата рамка на България за равенство, приобщаване и участие на ромите до 2030 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова ще спори за титлата на двойки в Анталия
Гергана Топалова ще спори за титлата на двойки в Анталия
Боряна Калейн поведе в многобоя на Световната купа в София
Боряна Калейн поведе в многобоя на Световната купа в София