НОВИНИ

Регионалният министър разпореди проверка заради забавения ремонт на пътя към "Марица изток"

регионалният министър разпореди проверка заради забавения ремонт пътя марица изток
bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 02.07.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков нареди спешна проверка на процедурите за основен ремонт на третокласния път III-5504 Мъдрец - Гълъбово.

Вчера в репортаж по БНТ ви показахме състоянието на пътя, който води към комплекса "Марица изток". Местните жители обявиха, че от следващата седмица започват протест, тъй като пътят не е ремонтиран от почти 40 години.

Ръководствата на Агенция "Пътна инфраструктура" и ВиК – Стара Загора трябва до вторник да предоставят доклади, включително и за възможностите за подмяна на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обхвата на шосето, уточняват от МРРБ.

Проверката ще изясни какво са обещавали и направили последните министри на регионалното развитие и благоустройството пред жителите на Гълъбово и Обручище. Очаква се до дни да се изясни фактологията – да се установи етапът, на който се намира процесът, какви са проблемите и вариантите за законови възможности за ускоряването му. На база на събраните данни в максимално кратък срок ще се изработи план за трайно решаване на проблема за жителите на района.

През последните годините хората на Гълъбово и Обручище протестират многократно и получават обещания от няколко министри на регионалното развитие и благоустройството за ремонт на пътя.

Третокласният път не е ремонтиран основно от 1976 г. По него всеки ден минават над 2000 работници от рудниците на мините към "Марица изток".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бабата на убития във Франция младеж призова за спиране на насилието в телевизионно обръщение
Бабата на убития във Франция младеж призова за спиране на насилието в телевизионно обръщение
Ник Кирьос: Няма да си поставям нереални цели
Ник Кирьос: Няма да си поставям нереални цели