НОВИНИ

Рейнджърс и ПСВ завършиха наравно на "Айброкс" и оставиха интригата за реванша

Глазгоу Рейнджърс ПСВ Айндховен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:19, 23.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

С равенство 2:2 завърши срещата между шотландския Рейнджърс и нидерландския ПСВ Айндховен от първия мач от плейофния кръг в Шампионската лига.

На митичния "Айброкс" в Глазгоу домакините откриха секунди преди почивката чрез Абдала Сима.

Час след началото Ибрахим Сангаре изравни за ПСВ, но "сините" си върнаха аванса 15 минути след това чрез Раби Матондо. Това обаче не бе последното действие в мача и в 80-ата минута ПСВ изравни за втори път. Този път точен бе таранът Люк де Йонг.

В последните секунди на двубоя Матондо можеше да вкара втори гол за Рейнджърс, но стреля над вратата и пропусна да донесе победата на шотландския представител.

В другите мачове от вечерта Антверпен се доближи на само 90 минути от дебютно участие в груповата фаза на Шампионската лига, след като победи с 1:0 гръцкия АЕК Атина.

На "Бозуилщадион" шампионът на Белгия стигна до успеха с гол на нидерландеца Винсент Янсен в 16-ата минута. Бившият нападател на Тотнъм бе на правилното място, за да засече центриране на Артур Вермеерен и да открие резултата.

Домакините обаче нямаше как да стигнат до по-убедителен успех преди реванша в Атина, тъй като в 51-вата минута Йеле Батей бе изгонен с директен червен картон. Макар и останали с 10 души играчите на Антверпен не отстъпиха и успяха да задържат крехкия си аванс.

С победа с 1:0, но за гостите завърши и мачът между полския Раков Ченстохова и датския Копенхаген. Единственият гол на стадиона в Сосновец падна още в деветата минута, когато румънецът Богдан Рачовитан си вкара автогол.

До края на мача играта бе изцяло пред вратата на Копенхаген, но футболистите на Раков направиха куп пропуски от изгодни ситуации и ще имат сложна задача за реванша след седмица в датската столица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешният министър е внесъл предложение за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР
Вътрешният министър е внесъл предложение за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР
Микробус с мигранти катастрофира след гонка с полицията
Микробус с мигранти катастрофира след гонка с полицията