НОВИНИ

Рекордно класиране за Владимир Зографски

Владимир Зографски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 06.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски за втори път през сезона спечели точки, след като завърши на 12-о място в последното състезание от "Четирите шанци" в Бишофсхофен (Австрия).

Във финала той записа скок от 130.5 метра и 135 метра, с което заслужи 261.5 точки. Резултатът е най-добър за Владимир Зографски от всичките му участия на „Четирите шанци“.

Това е и рекордно класиране за България в елитната верига състезания.

Надпреварата беше спечелена от Даниел Хубер (Австрия) с резултат от 136.5 метра и 137 метра, което му донесе 286.8 точки.

Победител във веригата стана Рьою Кобаяши (Япония). За него това е втора победа в генералното класиране на най-престижната верига по ски скок. Влади завърши 32-и със сбор от 594.4 точки, като това е третото му най-добро представяне в крайното класиране на „Четирите шанци“.

„Трудно начало, но добър край. Едни от най-добрите ми скокове, вече започваме да показваме добри резултати и скокове. Искам да благодаря на всички фенове за подкрепата, стискайте ми палци, да се надяваме, че нещата вече ще вървят по-добре", сподели самият Зографски след края на елитната верига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва захлаждане от утре
Започва захлаждане от утре
Казусът "Джокович": Австралия анулира визата на тенисиста
Казусът "Джокович": Австралия анулира визата на тенисиста