НОВИНИ

Рен за отложения мач с Тотнъм: Феърплеят е нарушен

Рен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 09.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Представителите на футболния клуб Рен останаха изключително недоволни от решението за отлагането на срещата с Тотнъм от груповата фаза на Лигата на конференциите.

Френският клуб възнегодува от случилото се, тъй като лондончани дори не са представили пред тях точната бройка на заразените с COVID-19 футболисти, което беше и причината двубоят да бъде отложен за неопределена дата.

„Тъй като мачът не е официално отменен, Рен се ангажира да играе този мач на по-късна дата. Представителите на Тотнъм не предоставиха точна информация за броя на заразените играчи, въпреки че регламентът ясно гласи, че мачът трябва да се проведе, ако в отбора има най-малко 13 полеви играчи и вратар”, написаха в официално заявление от Рен.

Проблемът се корени в това, че според медиите в Англия заразените играчи в Тотнъм са 8, а останалите 5 души са част от щаба.

„Като цяло станахме свидетели на нарушения на правилата на феърплея, като се има предвид факта, че Тотнъм, ден преди мача по обяд, потвърди, че мачът ще се проведе. Рен научи, че съперниците няма да могат да играят в момента, в който цялата ни делегация вече беше на летището в Лондон”, споделят от Рен.

От УЕФА забавиха до последно позицията си и решението срещата да бъде отложена. Официалното съобщение излезе едва в четвъртък сутринта, въпреки че в медиите на Острова решението беше обявено ден по-рано.

Срещата, която е ключова за крайното класиране в групата и евентуално продължаване напред на отборите, трябваше да се проведе тази вечер от 22.00 часа в Лондон.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма Омикрон в България - засега
Няма Омикрон в България - засега
Дисциплинарно производство срещу главния прокурор предлага правосъдният министър
Дисциплинарно производство срещу главния прокурор предлага правосъдният министър