НОВИНИ

Република Корея изхвърли драматично Австралия на четвъртфиналите в турнира за Купата на Азия

В спор за място на полуфиналите Хюн-Мин Сон и компания ще се изправят срещу тима на Йордания, който в другия четвъртфинал днес победи минимално с 1:0 състава на Таджикистан

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:56, 02.02.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
република корея изхвърли драматично австралия четвъртфиналите турнира купата азия
Слушай новината

Отборът на Република Корея се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Азия по футбол, след като в един от големите сблъсъци в четвъртфиналите елиминира състава на Австралия с 2:1 след продължения.

На стадион "Ал-Джануб" в Катар двата тима оправдаха очакванията за интригуващ двубой, в който не липсваше и голяма доза драма.

Крейг Гудуин даде аванс на австралийците в 42-ата минута на мача с прекрасен удар от въздуха, възползвайки се от подаване на Натаниел Аткинсън.

Този гол изглеждаше, че ще бъде напълно достатъчен на "кенгурутата", за да стигнат до крайния успех, но в добавеното време на срещата звездата на корейците Хюн-Мин Сон беше препънат в наказателното поле и Хи-Чан Хуан реализира отсъдената дузпа, изпращайки срещата в продължения.

Така се стигна до 104-ата минута, в която капитанът на "азиатските тигри" Сон се разписа с чудесно изпълнение от пряк свободен удар, което прати Република Корея в полуфиналите на турнира за Купата на Азия за седми път в историята.

Успехът срещу Австралия запази още надеждите на корейците, водени от Юрген Клинсман, да стигнат до първи триумф в надпреварата от 1960-а година насам.

Единственото препятствие, което в момента дели Хюн-Мин Сон и компания от място на финала е дуел срещу Йордания. По-рано днес отборът от Хашемисткото кралство победи с минималното 1:0 състава на Таджикистан след автогол на Вахдат Ханонов. По този начин за пръв път в историята си йорданците ще играят на полуфиналите в турнира за Купата на Азия.

В същото време таджикистанците, на които капитан е играещият у нас за ЦСКА 1948 Парвизджон Умарбаев, приключват участието си на четвъртфиналите при своя дебют в турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мармотът Фил прогнозира, че пролетта ще дойде рано тази година (СНИМКИ)
Мармотът Фил прогнозира, че пролетта ще дойде рано тази година (СНИМКИ)
Плаваща сауна помогна на хора от потъваща кола в Норвегия
Плаваща сауна помогна на хора от потъваща кола в Норвегия