НОВИНИ

Рибарски: Съставът на КЕВР ще бъде намален от 9 на 5 души

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:12, 20.01.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Съставът на Комисията за енергийно и водно регулиране ще бъде намален на 5 човека, вместо досегашните 9, заяви председателят на комисията по енергетика Радослав Рибарски от "Продължаваме Промяната" по повод предстоящия избор на нов председател на КЕВР.

"Двама от членовете ще отпаднат чрез жребий, предстои да дефинираме, къде ще се тегли този жребий. Няма да има хора махнати от КЕВР, които са стояли само месец на този пост. Сегашният състав е от 9 човека, а ние планираме да стане 5. В заключителните разпоредби се казва как тези хора ще отпаднат, някои от тях карат втори мандат. Мисля, че ще е справедливо", обясни Рибарски.

По думите му конкурсът е напълно прозрачен и няма лоби за нито един кандидат.

"Правилата са в закона за енергетика, много сходни с предишния проведен избор. Предстои да видим кандидатите, не се прави процедура за специфичен кандидат", разясни той.

Мандатът на настоящия председател на КЕВР Иван Иванов отдавна е изтекъл, така че процедурата няма да е изненада за никого, категоричен е Рибарски.

"По-скъсени са сроковете за изслушване на кандидатите. Отдавна се очаква тази процедура и за никого няма да е изненада", добави още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каримански: Изборът на нов управител на БНБ няма да се състои през следващите седмици
Каримански: Изборът на нов управител на БНБ няма да се състои през следващите седмици
В Перущица „изкъпаха“ зетьовете (Снимки)
В Перущица „изкъпаха“ зетьовете (Снимки)