НОВИНИ

РИК - Стара Загора отказа регистрация на листата на "Демократична България"

демократична българия регистрира цик изборите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:13, 12.10.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Районната избирателна комисия в Стара Загора отказа да регистрира кандидатската листа за народните представители, предложена от коалиция "Демократична България – Обединение" за 27-и изборен район - Старозагорски за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември. Това гласи решение на комисията.

При предаването на документите, приемащите членове на РИК са установили, че предложението за регистрация на кандидатската листа и пълномощното, което приносителят на документите трябва да предостави, не са подписани ръчно, а върху тях е поставена сигнатура за електронно подписване.

РИК-Стара Загора счита, че не са спазени изискванията на чл. 255, ал. 1, т.1 от Изборния кодекс и на Решение № 579-НС от 23.09.2021 г. на ЦИК относно регистрация на кандидатите за народни представители за изборите на 14 ноември 2021 г. Необходимите приложение и пълномощно на приносителите не са подписани от представляващите коалицията лица - Атанас Атанасов и Христо Иванов.

Решението е обявено по реда на чл. 72, ал. 2 от Изборния кодекс и може да се обжалва в тридневен срок от обявяването му пред ЦИК.

Цялото решение на РИК - Стара Загора можете да прочетете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи до края на седмицата, от другата - затопляне
Валежи до края на седмицата, от другата - затопляне
Четири нови имена влизат в Изпълкома на БФС
Четири нови имена влизат в Изпълкома на БФС