НОВИНИ

Рилски спортист и Черноморец откриват полуфиналната серия в НБЛ в "Арена Самоков"

рилски спортист постигна победа нбл домакински успех черноморец
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 13.05.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Лидерът в редовния сезон на Националната баскетболна лига Рилски спортист се изправя срещу един от най-неудобните си съперници в плейофите на първенството. Тимът на Людмил Хаджисотиров приема състава на Черноморец в първия мач от полуфиналната серия между двата тима. Двубоят е тази вечер от 19:00 часа в зала "Арена Самоков".

В тази серия също се играе до три победи от общо възможни пет мача, по подобие на вече започналата битка между отборите на Балкан и ЦСКА. Там резултатът е 1-0 в полза на "армейците", след като те спечелиха първия мач с 90:79 в Ботевград. Победителите от двете серии ще се изправят един срещу друг в спор за титлата през настоящия сезон.

Черноморец се превърна в първия отбор, който успя да нанесе две поредни поражения на Рилски спортист в рамките на една седмица. Това се случи в средата на март, когато "акулите" на Васил Евтимов първо победиха доминатора в редовния сезон с 87:72 в Самоков, а шест дни по-късно го и елиминираха от турнира за Купата на България още на четвъртфиналите след успех с 82:78 след продължение. Така бургазлии спряха 12-годишната суша без победа над този съперник и дадоха заявка, че могат да се опълчат на лидерите, превръщайки се в скрит фаворит за трофея.

Рилски спортист трябваше да наваксва изоставане от 0-1 победи още на четвъртфиналите, след като бе притиснат до стената от Академик Пловдив. Първенците в редовния сезон обаче се стегнаха и използвайки наличието на Йордан Минчев, който беше наказан в първия мач, обърнаха серията в своя полза и спечелиха с 2-1. Черноморец пък достигна доста по-безпроблемно до полуфиналите, след като отстрани Спартак Плевен с 2-0 в класически сблъсък между четвъртия и петия в крайното класиране.

Рилски спортист и Черноморец играха общо четири пъти през кампанията, поделяйки си по две победи. Рилецо имаше надмощие в първите два мача и ги спечели с 98:91 в Бургас и с разгромното 102:64 в Самоков, преди да получи своевременна реакция от "акулите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тошко Йорданов, ИТН: Смяната на главния прокурор не е правосъдна реформа
Тошко Йорданов, ИТН: Смяната на главния прокурор не е правосъдна реформа
Репетиция преди големия финал на "Евровизия" 2023 в Ливърпул
Репетиция преди големия финал на "Евровизия" 2023 в Ливърпул