НОВИНИ

Рилски спортист посреща литовския Уулвс в квалификациите за място в груповата фаза на ФИБА Къп

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:18, 28.09.2022
Чете се за: 04:52 мин.
Спорт
БК Рилски спортист
Снимка: БК Рилски спортист
Слушай новината

Отборът на Рилски спортист поставя начало на участието си във ФИБА Къп. Воденият от Людмил Хаджисотиров тим се изправя срещу литовския Уулвс на полуфиналите в квалификациите за място в груповата фаза на втората по сила европейска клубна надпревара на Международната централа. Двубоят започва тази вечер от 20.00 часа в зала "Арена Самоков". Рилски спортист ще бъде изведен от новия си капитан Чавдар Костов.

Победителят от двубоя ще продължи напред към финала на квалификационния турнир и ще се бори за влизане в групите срещу Катая и Апоел Хайфа, които са съперници в другия полуфинал днес от 17.00 часа. Финалът ще се проведе в петък от 20:00 часа, отново в Самоков.

Днешният мач ще бъде първият официален такъв за Рилски спортист през новия сезон. Сребърните медалисти в НБЛ от последния сезон изиграха няколко контролни срещи в последните дни, като първо спечелиха на два пъти срещу македонския ТФТ Скопие, а през миналата седмица надиграха Левски в Самоков.

Рилецо влизат в двубоя с една въпросителна в състава. Тя е свързана с новото попълнение Александър Янев, за който ще се реши дали да играе в последните минути преди началото на срещата.

"Точно поради тази причина отборът ще има нужда от подкрепата на феновете в "Арена Самоков", които не веднъж са показвали, че могат да са до играчите във важните мачове. Затова призоваваме всички почитатели на баскетбола да дойдат в залата и да подкрепят момчетата", обявиха от клуба.

"Очаквам да видя един много борбен Рилски спортист, който показва добър облик на фона на работата, която сме свършили до момента. Смятам, че ако играем на максимума на потенциала си и се борим, можем да ги победим. Затова и излизаме на терена. Силен противник е, безспорно, но мисля, че ние също имаме нашите силни страни", коментира старши-треньорът Людмил Хаджисотиров преди срещата с Уулвс.

Отборът на самоковци претърпя кардинална промяна спрямо миналия сезон, като предстои да видим дали новите основни фигури в селекцията на тима са обиграни достатъчно добре. Както е известно, през лятото Рилски привлече Чавдар Костов, Александър Янев, Крис Минков и Денислав Вутев, както и триото американци Димаджио Уигинс, Еван Бати и Брендън Рандолф.

Тимът на Уулвс все още не е достатъчно разпознаваем в Европа, тъй като той бе сформиран преди едва три месеца. Литовският тим взе лиценза на приключилия своето съществуване отбор на Джукия, като благодарение на него се състезава в елитното ниво в първенството на Литва. Независимо от това, че е напълно нов отбор, Уулвс разполага със сериозен бюджет и вече го доказа, след като успя да привлече доказан старши треньор като трикратния носител на трофея от ЕвроКъп Римас Куртинайтис. Освен това в състава на "вълците" се състезават и някои от литовските национали като Адас Юскевичиус, Ейгирдас Жукаускас и Регимантас Миниотас, а впечатление прави и присъствието на 209-сантиметровия аржентински национален състезател Маркос Делиа.

Отборът на Уулвс вчера елиминира Арис на четвъртфиналите на квалификационния турнир в Самоков. "Вълците" надиграха именития си гръцки съперник с 83:72, за да си осигурят битка с Рилски спортист на полуфиналите на пресявките. Най-резултатни за тима бяха Адас Юскевичиус и Регимантас Миниотас с по 20 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил самокатастрофира на главния път Е-79, трима души са пострадали (СНИМКИ)
Автомобил самокатастрофира на главния път Е-79, трима души са пострадали (СНИМКИ)
След катастрофата с автобус в София: Движението по бул. "Цариградско шосе" е възстановено
След катастрофата с автобус в София: Движението по бул. "Цариградско шосе" е възстановено