НОВИНИ

Рилски спортист привлече двама баскетболни национали на България

рилски спортист привлече двама баскетболни национали българия
Снимка: БК Рилски спортист Самоков
bnt avatar logo
от БНТ
17:41, 21.07.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Рилски спортист Самоков е амбициран да спечели титлата в Националната баскетбола лига. Това личи по трансферната политика на клуба, който в последните часове се подсили с двама национала на България.

През следващия сезон екипът на Рилски ще носят Чавдар Костов, който идва от състава на Левски и Александър Янев от този на Берое Стара Загора.

Костов е роден на 18 април 1988 година, висок е 199 см и тежи 90 кг. Може да играе на позиция 2 и 3, като и на двете е еднакво ефективен. През миналата кампания националът спечели бронзовите медали в НБЛ с Левски и се отличи със средни показатели от 15 точки, 4,2 борби и 2, 5 завършващи подавания средно на мач.

Освен за Левски Костов е играл още за отборите на Лукойл Академик, гръцкия Кавала, австрийския Гьосинг Найтс, Кими и Работнички Скопие, с който печели турнира за Купата на Македония, а заедно с това и приза за MVP на турнира.

Националът има зад гърба си също няколко спечелени шампионски титли в България с отборите на Лукойл Академик и Левски, както и титла плюс купа от престоя си в Австрия.

Янев от своя страна бе един от водещите състезатели на Берое, като в общо 27 от срещите на старозагорци записа актив от 13,8 точки, 8 борби и 2,6 асистенции средно на мач.

Александър Янев е роден във Варна на 20 януари 1990 година. Висок е 203 см и тежи 102 кг.

Юноша е на Черно Море, като през кариерата си е защитавал още цветовете на мъжкия Черно море, гръцкия Кавала, Манреса, Лукойл Академик, Гюсинг Найтс, Левски, Сан Мартин Кориентес, Булон сюр Мер, Кожув Гевгелия, КК Задар, Берое, БК Бърно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Варна привлече халф със солиден опит в Ла Лига
Спартак Варна привлече халф със солиден опит в Ла Лига
"Северен поток" заработи на 40% от капацитета си
"Северен поток" заработи на 40% от капацитета си