НОВИНИ

Рилски спортист сломи съпротивата на Миньор 2015 в Перник

Две поред за действащите първенци в НБЛ.

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:20, 12.10.2024
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
рилски спортист сломи съпротивата миньор 2015 перник
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Рилски спортист ликува за втори преден път в НБЛ. Актуалните шампиони сразиха Миньор 2015 с 87:75 в мач от втория кръг. В зала "Борис Гюлдеров" двата отбора предложиха среща, изпълнена с честа смяна на лидерството, но в последната част съставът на Любомир Киров наложи волята си и направи така, че баскетболистите на Георги Младенов да сбъркат за първи път в елита през новия сезон.

Това свърши работа на действащия носител на Суперкупата на България да събере актив от две победи, докато "чуковете" имат на сметкта си успех и поражение.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от rilski_sportist (@rilski_sportist)


Началните минути преминаха в опипване на почвата, като Борислав Младенов и Алекс Симеонов най-често се нагърбваха с отговорността в нападение. Гостите заздравиха защитата, а Христо Бъчков пое щафетата от своя съотборник до известна степен, за да могат да заиграят ролята на лидери и да се поздравят с разлика от 12 точки в края на първата част.

Събуждане в дефанзивен план и няколко бързи атаки, завършени основно от Коди Шварц, бяха в основата на подема за домакините при откриването на втория период. Приливът на енергия продължи със солови изпълнения на Борислав Младенов и Васил Попов, а равенството светна на таблото. Това обаче не стресна актуалните първенци, тъй като Деян Карамфилов внесе доза спокойствие и фиксира 43:40 в тяхна полза на голямата почивка.

Стартът на третата част се превърна в надстрелване. Лъчезар Тошков, Младенов и Попов показаха точен мерник за „чуковете“, докато от другата страна Алън Арнет, Карамфилов и Бъчков бяха главни действащи лица. Опитът на Чавдар Костов влезе в действие и гостите първи нарушиха статуквото, взимайки аванс от 5 точки след 30 минути игра.

Самоковският тим затвърди силното си представяне и в хода на финалната десетка, когато Джордан Сешан и Арнет му проправиха пътя за нова двуцифрена разлика. „Жълто-черните“ започнаха да се изчерпват откъм верни решения, особено в нападение, след което Костов напомни за себе си и окончателно подпечата успеха на самоковския тим.

Чавдар Костов даде тон на Рилски с 16 точки. Джордан Сешън финишира с 14, Алън Арнет има 11, Деян карамфилов (5 асистенции) и Христо Бъчков (5 борби) приключиха с по 10.

Лъчезар Тошков отвърна за Миньор с 21 точки и 5 борби. Борислав Младенов регистрира 16, 5 овладени под двата ринга топки и 6 асистенции. Васил Попов отбеляза 13 точки, Коди Шварц записа 11 и 7 борби.

На 20 октомври (неделя) Рилски ще пътува до София за визита на Левски, а два дни по-рано Миньор ще има гостуване на Спартак Плевен.

В другия мач от деня Левски спечели с 96:91 (20:21, 28:19, 20:18, 28:33) при домакинството си на Шумен.

За "сините" това бе първа победа за сезона, а с най-голям принос за нея бе Лъчезар Димитров, който реализира 28 точки. С 22 приключи Димитър Маринчешки, а Златин Георгиев приключи със 17.

За тима на Шумен, който през цялото време изоставаше минимално, петима играчи завършиха с поне по 14 точки, като с най-много - 19, се отличи Бенямин Зецич. Орео Идоу добави 18, но това не стигна на гостите, за да избегнат втората си загуба през сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтана 2003 не допусна грешка срещу Рилски спортист
Монтана 2003 не допусна грешка срещу Рилски спортист
Александър Попов: Трябва да имаме по-добро посрещане и разнообразие в атака
Александър Попов: Трябва да имаме по-добро посрещане и разнообразие в атака