НОВИНИ

Робърта се оказва твърде скъп за шампиона на Швеция

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:56, 10.02.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Български футбол
робърта оказва твърде скъп шампиона швеция

Шведският шампион Малмьо се отказва от идеята да привлече звездата на Левски - Найджъл Робърта, тъй като "сините" искат прекалено висока цена за нидерландския нападател.

Ръководните фигурни на "Герена" държат да получат 1 милион евро за правата на 22-годишния Робърта, който се разписа в 3 от последните 4 контролни срещи на Левски.

Към момента тази цена е твърде висока за шведския първенец, който се насочи към американския нападател на Сьондерийске - Хаджи Райт, който през есента отбеляза 7 гола в 13 срещи за тима си в датския шампионат.

Малмьо опитва да намери заместник на Исаак Тилен, който бе пратен под наем в Андерлехт, като опциите пред клуба са именно Робърта и Райт, като в момента везните клонят към втория.

Всеизвестен факт е, че треньорът на Левски - Славиша Стоянович иска Найджъл да остане в състава и през пролетта, за да може тимът да атакува с пълна мощ турнира за Купата на България.

От друга страна, собственикът Наско Сираков обаче обяви, че ако за Робърта пристигне достатъчно добра оферта, която да го удовлетворява, веднага ще го продаде.

Трансферната сага около Робърта ще има своята развръзка на 20 февруари, когато затваря зимния трансферен прозорец у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС отпусна близо 4 млн. лв. за финансиране на духовните училища
МС отпусна близо 4 млн. лв. за финансиране на духовните училища
Фучович отрази три мачбола и изхвърли Вавринка
Фучович отрази три мачбола и изхвърли Вавринка