Родители откриха снимка на детето си във фалшива кампания за набиране на средства

от БНТ
19:24, 10.04.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Криминално
Слушай новината

Измама с дарителска сметка в социалните мрежи. Половин година след като приключват събирането на средства за лечението на малката Димана, родителите ѝ разбират, че непознат използва нейна снимка в нова кампания в интернет.

Посочена е и различна банкова сметка - в Германия. Родителите ще сезират прокуратурата.

Само на няколко месеца Димана е диагностицирана с коварната диагноза Инфантилен фибросарком на меките тъкани на дясната ръчичка. В България лекарите предлагат ампутация.

Родителите ѝ обаче успяват да намерят клиника в Турция, където започват лечение с химиотерапия. То струва скъпо, но парите се събрани миналата година бързо чрез кампании в социалните мрежи. Сега Димана вече е здраво момиченце.

"Вече кампанията е приключила. Пари не събираме. Диманка е здрава, бяхме на първия контролен преглед след приключване на лечението и за наша най-голяма радост всичко е наред", казва майката на момиченцето Силвия Димитрова.

Изненадата на Силвия е огромна, когато научава от близки, че в социалните мрежи отново се разпространява информация за набиране на средства.

"Направо се втрещих като погледнах – това е снимка на Димана, която е правена юни 2020 година. Текстът е копиран от страницата на Димана, а сметката, която е посочена, е в Германия. Ние нямаме такава сметка и не познаваме този въпросния човек, който събира средства за Димана", казва майката.

Информацията се споделя от три профила със сходни имена и снимки.

"Писах му да изтрие, че това не е вярно, че тази сметка не е на Димана, но той така и не отговаря. В неговата страница има снимки и на други дечица, където сигурно също хората не знаят, че той събира пари за тяхното лечение", казва Силвия Димитрова.

Родителите на Димана заявиха, че ще внесат жалба в прокуратурата още в понеделник.

Автор: Ива Георгиева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Карантина и след сертификат за 2 поставени дози ваксина при влизане в България
Карантина и след сертификат за 2 поставени дози ваксина при влизане в България
Слави Трифонов е с коронавирус
Слави Трифонов е с коронавирус