НОВИНИ

Рома отново не победи Бодьо/Глимт

фенове Рома
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 05.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Рома отново не успя да победи Бодьо/Глимт. Двата тима завършиха 2:2 в мач от четвъртия кръг на групата, в която е и българският ЦСКА, в Лигата на конференциите.

След като в първия мач в Норвегия „римските вълци“ отстъпиха с 1:6, на „Олимпико“ домакините трябваше на два пъти да догонват своя съперник, за да вземат точка.

Мениджърът на Рома Жозе Моуриньо отново имаше проблеми със състава. Матиас Вина, Лоренцо Пелегрини и Крис Смолинг са с контузии, а Браян Кристанте премина при бранителите, докато Рожер Ибанес се премести на левия фланг в защита.

Португалският треньор отново може да има претенции към съдиите, след като две дузпи не бяха отсъдени в полза на Рома, тъй като в турнира не се използва ВАР.

Ола Солбакен даде водачество на Бодьо/Глимт в резултата за 1:0, реализирайки в края на първото полувреме. След подновяването на играта Стефан Ел Шаарауи изравни в 54-ата минута, а десетина минути по-късно Ерик Ботхайм за втори път изведе гостите напред за 2:1.

В 84-ата минута Рожер Ибанес реализира за крайното 2:2.

След равенството Бодьо/Глимт остава лидер в група „С“ с 8 точки, с една повече от Рома. Зоря Луганск, който победи с 2:0 ЦСКА е на третото с 6 пункта, докато българският тим е на дъното с 1. В плейофната фаза преминават само първите два тима.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са причините за тежката катастрофа с жертва на пътя София - Варна?
Какви са причините за тежката катастрофа с жертва на пътя София - Варна?
Силната магнитна буря вече отшумява
Силната магнитна буря вече отшумява