НОВИНИ

Рома отново не спечели в Серия "А" след 2:2 срещу Салернитана

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:51, 22.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
рома отново спечели серия салернитана
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Рома удължи серията си без успех в Серия "А" на шест мача, завършвайки наравно 2:2 при домакинството си на Салернитана в среща от 36-ия кръг.

На "Стадио Олимпико" гостите от Салерно започнаха ударно и откриха резултата след само 11 минути игра, когато Ласана Кулибали достави отлично подаване за Антонио Кандрева, а бившият италиански национал се възползва и с удар от въздухда даде аванс на своя тим.

"Римските вълци" стигнаха до равенството в началото на втората част, когато Лоренцо Пелегрини стреля опасно от пряк свободен удар, Гийермо Очоа спаси, но при добавката Стефан Ел Шаарауи не сбърка и беше точен за 1:1.

В 54-ата минута обаче Салернитана отново си върна предимството чрез Булайе Диа, който беше изпуснат от отбраната на домакините и се разписа с пета от границатата на вратарското поле.

Неманя Матич все пак спаси отборът на Жозе Моуриньо от загубата, вкарвайки за 2:2 седем минути преди края на редовното време при разбъркване в наказателното поле на гостите.

В класирането след това равенство Рома заема 6-ата позиция с 60 точки и изостава само на четири от топ 4 след новата наложена санкция на Ювентус. Салернитана пък се намира на 15-ото място с 39 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бруно Балтазар ще води за последно Ботев Пд във вторник вечер срещу Арда
Бруно Балтазар ще води за последно Ботев Пд във вторник вечер срещу Арда
Признание за екипа на РТВЦ-Варна
Признание за екипа на РТВЦ-Варна