НОВИНИ

Ювентус отново беше наказан с отнемане на точки, "бианконерите" се смъкнаха до 6-ото място

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:49, 22.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
ювентус обяви името новия президент
Слушай новината

Сагата с отнемането на точки на Ювентус през този сезон продължава с пълна сила, след като в днешния ден "бианконерите" отново бяха лишени от 10 пункта заради обвинението във фалшиво счетоводство.

За "Старата госпожа" това е второ подобно тежко наказание през кампанията след това през месец януари, когато от актива на тима бяха отнети 15 точки по същите обвинения.

Впоследствие казусът бе пратен до спортния съд в Италия в рамките на Италианския олимпийски комитет (КОНИ), откъдето върнаха делото в апелативния съд на италианската футболната федерация, възстановявайки точките на Юве.

Днес обаче събитията претърпяха нов обрат, тъй като от федерацията отново разгледаха казуса и наложиха ново наказание на "бианконерите" с отнемане на 10 точки.

"Призован от Спортния арбитражен съд да направи нова оценка на наложената санкция на Ювентус по т.нар. "случай с капиталони печалби", федералният апелативен съд наказа клуба Ювентус с 10 наказателни точки в класирането, което да важи за настоящия сезон", се казва в изявлението на федерацията по случая.

Санкцията означава, че Ювентус се срива до 7-ото място в класирането на Серия "А" с актив от 59 точки и момчетата на Масимилиано Алегри отново са извън зона Европа, но могат да се върнат там още тази вечер, ако победят като гост Емполи.

Мястото на "Старата госпожа" в топ 4 пък вече се взема от екипа на Милан, който е 4-и с 64 пункта, следван от Аталанта и Рома.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Кирил Топалов представи мемоарния си роман "Живот по неизбежност"
Проф. Кирил Топалов представи мемоарния си роман "Живот по неизбежност"
Димитър Димитров- Херо се надява на честна борба за оцеляване в Първа лига
Димитър Димитров- Херо се надява на честна борба за оцеляване в Първа лига