НОВИНИ

Рома удържа Байер Леверкузен и ще спори за трофея в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:10, 19.05.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
рома удържа байер леверкузен спори трофея лига европа
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Рома се класира за финала в турнира Лига Европа, след като удържа 0:0 при визитата си на Байер Леверкузен в среща реванш между двата тима от полуфиналите на надпреварата.

Този резултат означаваше, че успехът с 1:0 преди седмица в Рим бе напълно достатъчен за момчетата на Жозе Моуриньо, за да елиминират своя съперник.

Двубоят тази вечер в Леверкузен обаче се превърна в истинско изпитание за "вълците", които бяха подложени под сериозен натиск от страна на домакините.

През първата част "аспирините" категорично бяха по-опасният от двата тима на терена, а при най-опасната си ситуация Муса Диаби разтресе напречната греда след удар от дистанция.

След почивката Рома заигра по-организирано в защита и това сериозно ограничи шансовете пред техния съперник. Въпреки това Керем Демирбай стреля опасно от дистанция в 67-ата минута, но стражът Руи Патрисио внимаваше и спаси.

В оставащото време до края футболистите на Байер продължиха да натискат, ала до гол така и не се стигна и в крайна сметка радостта беше за гостите от Италия.

По този начин Рома на Жозе Моуриньо за втори пореден сезон ще играе на финал в европейски клубен турнир, след като преди година "римските вълци" триумфираха с трофея в дебютното издание на Лигата на конференциите.

В Лига Европа пък това ще бъде втори финал за клуба от италианската столица след онзи през сезон 1990/91, в който римляните губят от Интер с общ резултат 2:1, след като тогава спора за трофея се е провеждал в два мача, а надпреварата все още е носила името Купата на УЕФА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля отново показа защо е "Краля на Лига Европа" и обърна Ювентус след продължения за място на финала
Севиля отново показа защо е "Краля на Лига Европа" и обърна Ювентус след продължения за място на финала
Уест Хям отново надви АЗ и ще играе във финала на Лигата на конференциите
Уест Хям отново надви АЗ и ще играе във финала на Лигата на конференциите