НОВИНИ

Роман Абрамович обяви, че се оттегля от Челси

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:18, 26.02.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
роман абрамович става израелски гражданин
Слушай новината

Собственикът на Челси Роман Абрамович обяви в изявление на клубния сайт, че се оттегля от клуба близо 20 години, след като стана негов собственик.

В изявлението си Абрамович не споделя мотивите си за това решение, но по всяка вероятност то е свързано с руската инвазия в Украйна и близостта на Абрамович с руския президент Владимир Путин.

"По време на почти 20-годишния ми престой начело на Челси, винаги съм се смятал за пазител на клуба. Ролята ми беше да се уверя, че ще сме успешни, каквито сме днес и в същото време да работим за бъдещето, като оказваме положително влияние върху феновете ни. Винаги съм взимал решенията си със сърцето си и спрямо това кое е най-правилното за клуба. Продължавам да съм отдаден на тези ценности. Затова днес отдавам собствеността на благотворителната фондация на Челси, която ще се грижи за клуба. Вярвам, че тя е в най-добрата позиция да преследва интересите на клуба, играчите, треньорите и феновете", се казва в изявлението на Роман Абрамович.

Още преди два дни, когато започнаха действията на Русия срещу Украйна, се появиха информации, според които Роман Абрамович е получил забрана да влиза на територията на Великобритания.

Малко по-късно пък Крис Брайънт от Лейбъристката партия апелира и за отнемането на собствеността на Челсти от Абрамович, припомняйки и за появата на документ от 2019 година, който уличава руския бизнесмен в корупция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код оранжево и код жълто за дъжд, сняг и силен вятър утре
Код оранжево и код жълто за дъжд, сняг и силен вятър утре
Има ли голямо струпване на границата на Румъния с Украйна?
Има ли голямо струпване на границата на Румъния с Украйна?