НОВИНИ

Роман Абрамович опитва да продаде Челси

челси лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 02.03.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на Челси Роман Абрамович се опитва да продаде английския футболен клуб. Потвърждението идва от изявление на швейцарски милиардер, който обяви, че му е предложено да закупи отбора.

Ханс-Йорг Вис обяви пред швейцарското издание „Blick”, че руският бизнесмен Роман Абрамович "иска бързо да се отърве от Челси", заради заплахата от санкции срещу него.

От английския клуб не пожелаха да коментират пред Би Би Си думите на 86-годишния Ханс-Йорг Вис.

В медиите на Острова се твърди, че Роман Абрамович има силни връзки с руския президент Владимир Путин. Други руски милиардери вече попаднаха под санкциите от Европа, а активите им бяха замразени. Това включва и Алишер Усманов, който има връзки с Евертън.

От страна на Обединеното кралство обаче все още няма санкции към Абрамович и Усманов.

„Абрамович се опитва да продаде всичките си къщи в Англия, иска бързо да се отърве и от Челси. Аз и още трима души получихме предложение във вторник да купим Челси”, заяви Вис.

Руският милиардер придоби Челси през 2003 година за 140 милиона паунда. След това лондончани спечелиха Шампионската лига два пъти, Висшата лига и ФА Къп по пет пъти, Лига Европа два пъти и Купата на лигата три пъти. През август 2021 година Челси триумфира и със Суперкупата на УЕФА и наскоро завърши на първо място и на Световното клубно първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС спира излъчването на Russia Today и Sputnik
ЕС спира излъчването на Russia Today и Sputnik
Депутати коментираха шпионския скандал
Депутати коментираха шпионския скандал