НОВИНИ

Роман Абрамович помага за преговорите между Русия и Украйна

Челси Роман Абрамович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 28.02.2022
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на Челси Роман Абрамович е бил помолен от Украйна да подпомогне опитите за постигане на "мирно решение" с Русия, информира Би Би Си.

Говорителят на руския бизнесмен сподели, че с Абрамович са се свързали украински представители и "оттогава се опитва да помогне".

55-годишният собственик на лондонския футболен клуб е един от най-богатите хора в Русия и се смята, че е близък с руския президент Владимир Путин, който нареди военни действия срещу Украйна.

В следствие на инвазията Министерството на здравеопазването на Украйна съобщи в неделя, че 352 цивилни, включително 14 деца, са били убити.

Украинският филмов режисьор и продуцент Александър Роднянски потвърди участието на собственика на Челси в опитите за постигане на мирно решение, но добави, че не е сигурен за въздействието, което ще има.

„Мога да потвърдя, че украинската страна се опитва да намери някой в ​​Русия, който желае да помогне в намирането на мирно решение. Въпреки че влиянието на Абрамович е ограничено, той е единственият, който откликна и се ангажира да опита“, заяви Роднянски, цитиран от Би Би Си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Росенов: Целта пред мен е златото от Олимпийските игри в Париж
Радослав Росенов: Целта пред мен е златото от Олимпийските игри в Париж
Предадоха на съд мъж, убил 17-годишно бременно момиче
Предадоха на съд мъж, убил 17-годишно бременно момиче