НОВИНИ

Роман Абрамович: Пожелавам успех на новите собственици

Челси Роман Абрамович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 28.05.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Роман Абрамович изрази благодарността си към феновете на Челси в последното си изявление като собственик на клуба.

Руснакът увери феновете, че клубът е в добри ръце в собственост на Тод Боули.

По-рано днес лондончани обявиха, че късно снощи е постигнато съгласие между представителите на Челси и собственикът на консорциума "Clearlake Capital" и собствеността ще бъде прехвърлена в понеделник.

Ето и цялото изявление на бизнесмена, публикувано на сайта на Челси:

"Изминаха почти три месеца откакто обявих намеренията си продам Челси. През това време клубът работи усилено, за да намери правилния пазител за Челси, който да бъде в най-добра позиция, за да преведе клуба в следващия етап.

С притежанието на клуба идва и голяма отговорност. Откакто дойдох в Челси преди близо двадесет години, от първо лице видях какво може да постигне този клуб. Целта ми е да се уверя , че следващият собственик ще има мисленето, което ще даде възможност за успех мъжкия и женския отбор, както и волята и стремежа да продължи да развива и останалите ключови звена на клуба, като Академията и жизненоважната работа на Фондация Челси.

Доволен съм, че търсенето приключи успешно. Докато предавам Челси на новите му пазители, бих искал да им пожелая успех както на терена, така и извън него.

Да бъда част от този клуб, бе честта на живота ми – бих искал да благодаря на всички бивши и настоящи играчи, персонал и разбира се, на феновете за тези невероятни години.

Горд съм, че в резултат на съвместните ни успехи, милиони хора ще се възползват от новата благотворителна фондация, която бе създадена. Това е наследството, което създадохме заедно.

Благодаря Ви.

Роман

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симон Антони Иванов се класира на два финала на турнир в Гърция
Симон Антони Иванов се класира на два финала на турнир в Гърция
Кристиян Василев е финалист на Световната купа по гребане
Кристиян Василев е финалист на Световната купа по гребане