НОВИНИ

Ромелу Лукаку ще бъде щастлив, когато Тибо Куртоа се завърне в Белгия

Пренебрегван заради ролята на резервен капитан, вратарят отказа да играе в квалификационния мач за европейското първенство срещу Естония през юни

Ромелу Лукаку
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:07, 12.10.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят Ромелу Лукаку каза, че ще бъде щастлив от завръщането на Тибо Куртоа в националния отбор, след като вратарят напусна тима през юни.

Пренебрегван заради ролята на резервен капитан, Куртоа отказа да играе в квалификационния мач за европейското първенство срещу Естония през юни, според треньора Доменико Тедеско, който тази седмица каза, че оттогава не е имал контакт с вратаря на Реал Мадрид.

Стражът скъса връзки на коляното и претърпя операция през август. По-рано тази седмица белгийският защитник Тимъти Кастан каза, че не смята, че Куртоа може да се върне в отбора без никакво обяснение.

Лукаку обаче изрази различно мнение.

"Искам да кажа с цялото си сърце - трябва да оставим случилото се зад гърба си. В деня, в който Тибо реши да се върне, той просто ще се върне. Ако това се случи, той все още ще бъде изключително важен за тима", каза той на пресконференция, докато Белгия се подготвя за следващата си квалификация срещу Австрия във Виена в петък.

"След това Тибо ще отговаря сам в съблекалнята. Знаете ли, бих искал да призова медиите да не пишат постоянно, че Тибо Куртоа или който и да е друг играч е казал това или е направил онова. Трябва да сложим край на тези въпроси. Пожелавам на Тибо добро възстановяване, това е най-важното нещо сега и ако се върне, аз ще съм първият, който ще го посрещне с отворени обятия", добави Лукаку.

Лукаку бе избран за капитан на мястото на Куртоа през юни, заменяйки контузения Кевин Де Бройне.

"Тази капитанска лента е символична. Тук има няколко играчи, които могат сами да поемат такава отговорност", каза още нападателят на Рома.

В интервю по-рано тази седмица Кастан постави под съмнение дали духът на отбора трябва да бъде пожертван за един играч, дори ако той е един от най-добрите вратари в света.

"Би било странно, ако Тибо се върне, сякаш нищо не се е случило. Това е проблем, който трябва да бъде разрешен между него и треньора. Ако той вече не иска да идва, това ще бъде негов избор", каза той пред френския всекидневник "Льо Соар".

След това Кастан се извини за коментарите и разговаря лично с Куртоа.

"Моментът не беше подходящ. Говорих за това и с Тибо. Какво си казахме? Това остава между нас", добави белгиецът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Латина на Иван Алипиев и Борислав Младенов с нова загуба в Италия
Латина на Иван Алипиев и Борислав Младенов с нова загуба в Италия
Депутатите разискват вота на недоверие срещу кабинета "Денков"
Депутатите разискват вота на недоверие срещу кабинета "Денков"