НОВИНИ

Роналдо: Мбапе трябваше да бъде обявен за най-добър играч

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:42, 27.12.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
роналдо франция основният фаворит мондиала мен мбапе добрият футболист
Слушай новината

Бразилската легенда Роналдо записа с похвали френския национал Килиан Мбапе относно представянето му на Световното първенство в Катар пред бразилската медия Apostagolos.

Суперзвездата на „петлите“ стана голмайстор на турнира с 8 гола. В яростната битка за „Златната обувка“ той изпревари Лионел Меси, който остана със 7 попадения.

С трите си гола във финала, Мбапе стана едва вторият футболист с хеттрик във финал на Световно първенство след Джоф Хърст през 1966 г. Освен това, Мбапе стана вторият французин, който е ставал голмайстор на Мондиал, след Жуст Фонтен през далечната 1958 г.

Роналдо изрази съжаление, че Франция не е играла с Бразилия на финала.

"Това беше моята прогноза. Бразилия отпадна на четвъртфиналите, но поне Франция оправда очакванията ми", казва една от най-големите звезди на съвременния футбол.


„Мбапе изигра отлично световно първенство, от първия мач до финала. Дори когато не вкара, независимо дали срещу Англия (на четвъртфиналите) или срещу Мароко (на полуфиналите), той имаше решаващи асистенции. Във финала той беше фантастичен с четири гола. Мбапе е почти неудържим и можеше да бъде избран за най-добър играч на Световното първенство, защото много го заслужава", казва Роналдо.

"Всъщност, когато го гледам как играе, той ми напомня за най-добрите ми моменти", продължава бразилецът.

"Той знае точно как да използва откритите пространства, как да бъде непредсказуем с и без топката и как най-добре да се измъкне от ситуации един на един. Той е впечатляващ", споделя още футболната легенда.

Бразилецът се изказа ласкаво и за своя сънародник и съотборник на Мбапе в ПСЖ, Неймар.

„Ясно е, че Неймар е дълбоко разочарован в момента, но съм сигурен, че той ще се съвземе и ще се върне още по-силен, защото ще научи много положителни неща от това преживяване. Той е още млад. На 31 години той може да участва на следващото световно първенство", отбелязва Роналдо.

„Той е много популярен в Бразилия в момента, защото се вписва толкова добре с националния ни отбор, винаги дава най-доброто от себе си и направи всичко възможно през последните шест месеца, за да бъде в най-добра форма за световното в Катар“, каза още Роналдо.

"Сигурен съм, че той ще се върне още по-силен за Пари Сен Жермен. Неймар иска да спечели Шампионската лига с ПСЖ", коментира легендата на световния футбол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият български научноизследователски кораб отплава за Антарктида
Първият български научноизследователски кораб отплава за Антарктида
Лоша инфраструктура е вероятната причина за инцидента в Пирот, няма опасност от обгазяване у нас
Лоша инфраструктура е вероятната причина за инцидента в Пирот, няма опасност от обгазяване у нас