НОВИНИ

Росен Барчовски: Горд съм с този отбор на България

росен барчовски горд съм отбор българия
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 07.09.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски даде мнението си за последния мач на „лъвовете“ на европейското първенство в Грузия.

В последния си мач от Група А в „Тбилиси Арена“, „трикольорите“ допуснаха загуба с 80:89 от състава на Белгия и се просиха с мечтата си да играят в елиминациите на Евробаскет 2022, които ще се проведат в Германия.

Барчовски отдаде загубата на България две основни причини – натрупаната умора и обстановката, създадена от организаторите, в лицето на домакина Грузия.

„Много обстоятелства помогнаха да загубим мача, но ще започна с това, че съм горд с отбора. Даже и в тази обстановка, пробвахме докрая, изцедихме всичките си сили. Вчера играхме късен мач, прибрахме се след полунощ, вечеряхме до 1 часа сутринта, а Белгия игра ранен мач в 15:30 ч. Сложиха всички грузински доброволци на главите ни. Съдийски помощи не обичам – това не е оправдание, аз гледам играта на отбора. Не можеше да имаме вчерашното атомно нападение. Потърсихме на полувремето активация и на Димитър Димитров, Павлин Иванов и Чавдар Костов. Умората е страшна. Изпуснахме момента да контролираме резултата. Обективно погледнато, много трудно можем да спечелим такъв мач. В друга обстановка, мачът щяхме да го спечелим“, започна специалистът.

„Белгийците имат добър треньор и атлетични изпълнители, които пазят противника по различен начин, основно със смяна, което спира отворените стрелби на Везенков и на Дий Бост. Ние направихме греши. Даже и при нашите смени допуснахме да ни вкарат тройки и не бяхме агресивни, това е само заради натрупаната умора“, продължи той.

„Показахме добра игра, особено в нападение, защитата бе по-слабата ни част. Този показател леко се подобри в последните мачове, но недостатъчно. Имаме много проблеми, които са характерни за целия ни баскетбол, не само за националния отбор“, завърши Росен Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дий Бост: Винаги ще помня мачовете с националния отбор на България
Дий Бост: Винаги ще помня мачовете с националния отбор на България
Щетите след наводнението в Карловско ще надхвърлят 90 млн. лева
Щетите след наводнението в Карловско ще надхвърлят 90 млн. лева