НОВИНИ

Росен Барчовски и Дий Бост доволни от играта в нападение

Росен Барчовски
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 25.02.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски посочи аспектите от играта, помогнали на тима му да надиграе Чехия със 79:70 в мач от група "F" на световните квалификации.

Според него спечелените борби и стрелбата от разстояние са направили разликата в двубоя.

"Пълна зала, в тази тежка обстановка, трудно се постига, не само в България, но в целия свят. Играта ни в защита и борбата ни под коша излязоха. В нападение, вкарахме 13 тройки. Ние искахме да стреляме, имаме 39 опита. Хванахме много борби в нападение. Всеки даде каквото имаше. Трябва да се отбележи и играта на Дий Бост, ролята му е изключителна", заяви бившият треньор на Рилски спортист.

Неговият възпитаник и състезател на Галатасарай вече мисли за предстоящия сблъсък на тима срещу Чехия в неделя от 20.00 часа.

"Играхме добре в атака, стрелбата ни бе прекрасна. В неделя ни предстои тежък мач и трябва да бъдем готови за него. Отборът ни се подобрява", сподели Дий Бост.

Американецът бе най-резултатният играч в зала "Арена Ботевград". Гардът записа 24 точки, 5 борби, 6 асистенции и 1 открадната топка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Георгиев, "Възраждане": Не подкрепяме никоя агресия
Ангел Георгиев, "Възраждане": Не подкрепяме никоя агресия
Фетел поиска отменяне на Гран при на Русия
Фетел поиска отменяне на Гран при на Русия