НОВИНИ

Росен Желязков: Поетапно се възстановяват изпитите и обучението на кандидатите за водачи на МПС

Александър Марков
от Александър Марков
16:06, 28.04.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

На 4 май 2020 г. се възобновяват теоретичните изпити на кандидатите за водачи на МПС, а на 11 май 2020 г. изпитите по практика. Това стана ясно след днешната среща на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и представители на преподавателите по авто-мото подготовка. Участие в разговорите взеха и заместник-министър Ангел Попов, както и изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.

На 18 май 2020 г. се очаква да бъде подновено и обучението на курсистите в учебните центрове, ако ситуацията позволява това.

„За да бъде рестартиран успешно процесът по обучението и изпитите на кандидатите за водачи се създават всички предпоставки за гарантиране на безопасността, както на курсистите, така и на изпитващите, и обучаващите. Работното време при провеждането на изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС в ИА „Автомобилна администрация“ ще бъде удължено на 12 часа. Капацитетът на залите за изпит ще бъде намален, за да се спазват мерките за физическа дистанция, като след всеки изпит помещенията ще бъдат дезинфекцирани. Същите мерки за дезинфекция ще бъдат предприети и за автомобилите, които провеждат шофьорски курсове. Задължително остава и ползването на маски и ръкавици“, заяви министър Росен Желязков.

Той посочи, че целта е изграждането на ефективна организация, която да позволи нормалното функциониране на тази система.

„За излизането от трудната ситуация са нужни общите усилия на администрацията и на бранша, затова оставаме в постоянен диалог, тъй като в този момент с конфликтност и противопоставяне нищо градивно няма да постигнем“, категоричен бе Росен Желязков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съкращават 25% от администрацията в община Велинград заради кризата
Съкращават 25% от администрацията в община Велинград заради кризата
КЕВР предлага намаляване на цената на парното
КЕВР предлага намаляване на цената на парното