НОВИНИ

РТВЦ - Пловдив с изложба по повод половин век от основаването си

ртвц пловдив изложба повод половин век основаването
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 02.09.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Регионалният телевизионен център на БНТ в Пловдив отбелязва своята 50-а годишнина с фотографска изложба в Цар-Симеоновата градина. Журналисти, оператори, режисьори, техници си припомниха трудните, но важни моменти при създаването на един телевизионен продукт.

Фотографиите проследяват в исторически план най-емблематичните продукции, ежедневната работа по създаването на предавания, забавни случки преди и по време на живи излъчвания.

„Регионалният телевизионен център е част от обществено-културния живот в Пловдив, журналистите, които са работили и работят в него, са пазители на паметта на града и хората през последните 50 години“, каза зам.-кметът по културата Пламен Панов при откриването на изложбата, която се провежда в партньорство с община Пловдив.

От първото излъчване през 1971 г. до сега екипът на РТВЦ - Пловдив прави модерна телевизия, с високо качество, отразявайки всички обществено значими събития.

Назад във времето като емблема остават десетки епизоди телевизионен театър, концерти, оперни и театрални постановки, предаванията „За един милиард“, „Адрес 4000“, студентски и младежки формати, документални филми и културно-развлекателни предавания.

И сега ежедневно журналистите в РТВЦ - Пловдив показват актуалните сюжети в новинарските емисии „По света и у нас“ на БНТ и предаването „България в 60 минути“. Запазена марка на Пловдивския ТВ център са предаванията по БНТ 2 – „Линия Култура“, „Арт стрийм“ и „На опера с БНТ2“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте на живо по БНТ 3: Унгария - Англия, квалификация за Мондиал 2022 в Катар
Гледайте на живо по БНТ 3: Унгария - Англия, квалификация за Мондиал 2022 в Катар
ИТН предлага законови промени срещу анонимни публикации в медиите
ИТН предлага законови промени срещу анонимни публикации в медиите