НОВИНИ

Руди Фьолер остава директор на националните отбор на Германия до Мондиал 2026

руди фьолер остава директор националните отбор германия мондиал 2026
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:09, 08.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Руди Фьолер ще остане директор на националните отбори на Германия до световното първенство през 2026 година, обявиха от футболната централа на страната, цитирани от агенция ДПА.

Германската федерация потвърди, че договорът на популярния бивш национал и треньор на Германия е бил удължен с две години и след европейското първенство, на което страната ще бъде домакин през лятото. 63-годишният Фьолер застана на поста след Мондиал 2022.

"След няколко трудни години напоследък, отново има страхотен ентусиазъм за националния отбор. В допълнение на изключителната работа на Юлиан Нагелсман и отбора, това е благодарение и на Руди Фьолер", коментира президентът на Германската футболна централа Бернд Нойендорф.

"През последните 14 месеца, осъзнах, че съм се привързал към работата си във федерацията. Това вероятно започна като отговорност към Германия, федерацията и националния отбор, а по-късно се разви и като лично начинание. Като директор на мъжкия национален отбор, бих искал да използвам опита си за завръщането на тима към успехите и след Евро 2024 тази година. Заедно искаме да организираме едно чудесно Европейско първенство в Германия", заяви пък самият Руди Фьолер.

В хода на своята кариера нападателят изигра общо 90 мача за националния отбор на страната, с който спечели световната титла през 1990 година, а след това като треньор изведе Бундестима до финала на Мондиал 2002.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 6 месеца война: Каква ще бъде новата фаза на израелската операция в Газа?
След 6 месеца война: Каква ще бъде новата фаза на израелската операция в Газа?
Опасно селфи: Спасиха две момичета от товарен кран в Шумен
Опасно селфи: Спасиха две момичета от товарен кран в Шумен