НОВИНИ

Руди Фьолер потвърди, че е бил начело на националния отбор на Германия по футбол само за един мач

руди фьолер потвърди бил начело националния отбор германия футбол един мач
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:20, 13.09.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Руди Фьолер потвърди, че е бил начело на националния отбор на Германия по футбол само за един мач и ще продължи да търси нов треньор от позицията си на технически директор на Бундестима.

Под негово ръководство снощи германските национали надделяха с 2:1 над Франция. Скандиранията "Руди, Руди" на стадиона на Дортмунд бяха звукови за неговата огромна популярност и той изготви правилния план за мача, за да помогне на тима да сложи край на серията си от пет мача без успех.

Фьолер, който е носител на световната титлата като играч през 1990 година и финалист като треньор през 2002-а, се завърна начело след уволнението на Ханзи Флик в неделя, като досега помагаше с функцията си на технически директор, която стана факт след отпадането на Бундестима в груповата фаза на световното първенство в Катар миналата година.

Но той ясно даде да се разбере, че няма да продължи да работи като треньор до домакинството на Евро 2024 или дори след това.

"Беше много изтощително. Последните дни бяха напрегнати. Не става въпрос за един мач, мога да се справя с това. Целият период от началото на година беше много тежък", коментира Фьолер.

Сега Фьолер ще продължи разговорите с президента на германската федерация Бернд Нойендорф и с шефа на надзорния съвет на Германската футболна лига Ханс-Йоахим Вацке за това кой ще стане треньор на националния отбор. "Идеалният сценарий" би бил новият слекционер да бъде назначен за приятелските мачове срещу САЩ и Мексико през октомври.

"Няма смисъл да обсъждаме имена. Важно е треньорът на националния отбор да говори германски. Това е основата. И той трябва да бъде на първо място човек", каза Фьолер.

Бившият наставник на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман е споменаван като претендент, а Лерой Сане каза, че би се радвал да се събере отново с треньора.

"Юлиан определено е добър треньор, а също и добър човек. Нека видим какво ще се случи. Дали е заинтересован. Разбира се, би било хубаво да го видя отново и да работим с него", коментира Сане.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трифонов: Депутатите ви пренебрегват, унижават и ви се подиграват в очите
Трифонов: Депутатите ви пренебрегват, унижават и ви се подиграват в очите
Защо над 200 000 българи са без лична карта - разследване на "Следите остават"
Защо над 200 000 българи са без лична карта - разследване на "Следите остават"