НОВИНИ

Рулетката на дузпите прати Барса на финал за Суперкупата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:42, 14.01.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Футбол
рулетката дузпите прати барса финал суперкупата

"Каталунците" надделяха с 3:2 след изпълнение на дузпи срещу Реал Сосиедад в първия полуфинален сблъсък за Суперкупата на Испания, игран в Кордоба. В редовното време и продълженията двата тима завършиха при резултат 1:1.

Наставникът Роналд Куман изведе своя тим без Лионел Меси, с цел аржентинецът да бъде съхранен за евентуален финал през уикенда. Десетката на Барселона получи лека контузия в мача от Ла Лига срещу Гранада. За каталунците не играха още и трайно-контузените Ансу Фати, Жерард Пике, Серхи Роберто и Филипе Коутиньо.

До средата на първата част двата отбора играха при поделено надмощие, като всеки имаше своите шансове, но до гол така и не се стигна.

Впоследствие Барса пое изцяло контрола върху срещата и това даде резултат в 39-та минута, когато Френки де Йонг откри след чудесна триходова комбинация.

Нидерландецът обаче се превърна от герой в грешник в 51-та минута, когато за негова игра с ръка, баските получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Микел Оярсабал и испанският национал изравни.

До края на срещата и двата тима имаха отлични възможности да стигнат до победата, но гредите и отлчините изяви на двамата вратари запазиха паритета на стадиона в Кордоба, за да докарат нещата до дузпи.

При 11-метровите удари Тер Стеген хвана ударите на Баутиста и Оярсабал, а Жозе уцели гредата. За Барса пък пропуски направиха Френки де Йенг и Антоан Гризман, но това не се оказа фатално и така "каталунците" станаха първия финалист в надпреварата.

Във втория полуфинал днес един срещу друг се изправят тимовете на Реал Мадрид и Атлетик Билбао, като всички фенове мечтаят на финала да наблюдаваме поредното издание на "Ел Класико"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изненада! Отбор от втора Бундеслига изхвърли Байерн за Купата
Изненада! Отбор от втора Бундеслига изхвърли Байерн за Купата
Силвано Пранди: Победата е важна, но е само първата
Силвано Пранди: Победата е важна, но е само първата