НОВИНИ

Рулетката на дузпите прати Марсилия на 1/4-финал за Купата на Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:17, 30.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
рулетката дузпите прати марсилия финал купата франция
Слушай новината

Отборът на Олимпик Марсилия се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Франция след изпълнение на дузпи срещу Монпелие.

В редовното време двата елитни френски отбора завършиха 1:1, но при изстрелите от бялата точка "бяло-сините" бяха безгрешни и в крайна сметка се наложиха с 5:4 на своя "Стад Велодром".

Срещата край Лазурния бряг премина под диктовката на домакините, които отправиха цели 28 удара по посока на вратата на Монпелие.

Въпреки това Марсилия трябваше на да чака едва до 76-та минута, за да открие резултата. Лошо изчистване на гостуващата отбрана позволи на топката да стигне до Аркадиуш Милик, който с премерен удар не остави шансове на вратаря на Монпелие за 1:0.

Само четири минути по-късно обаче една изсипана топка към наказателното поле хвана отбраната на домакините неподготвена, а от това се възползва Бени Макуана, който чукна топката над стража на Марсилия за 1:1.

Все пак "бяло-сините" взеха своето при дузпите, след като бяха точни и при петте си изпълнения, докато за Монпелие фаталният пропуск направи Михайло Ристич.

В друга среща от 1/8-финалите четвъртодивизионния Версай поднесе голямата изненада, елиминирайки с 1:0 като гост състава на Тулуза.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веселин Калановски, "Да, България": Няма да клатим лодката на това управление
Веселин Калановски, "Да, България": Няма да клатим лодката на това управление
Великобритания обмисля да удвои военните си сили в Източна Европа
Великобритания обмисля да удвои военните си сили в Източна Европа