НОВИНИ

Румен Христов, СДС: Ние можем да бъдем катализатор на промените

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 13.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Икономическите мерки се забавиха в извънредното положение и това изкара много хора навън в бюрата по труда, бяха съкратени много работници. Това заяви в "Още от деня" Румен Христов, председател на СДС. Според него икономиката се нуждае сега от безлихвени кредити, за да започне работа.

Румен Христов: Това не е най-тежката криза за България, сравнена с 96-97 година. Умерен оптимист съм, защото активите са налице, защото банките не са фалирали, защото нямаме хиперинфлация.

От предприетите сега мерки трябва да бъде усъвършенствана мярката 60/40, защото от ресурса, отпуснат за нея, е използван само процент, тя би могла да бъде по-ефективна, за да съхрани повече работни места. Нужда от подпомагане имат и свободните професии, подчерта Христов.

СДС категорично подкрепя влизането на България в еврозоната, заяви Христов. Ако беше в парламента сега, СДС би бил катализатор на промените, подчерта той.

Румен Христов: Има нужда от една по-радикална десница, проевропейска десница, за съжаление, поради наши грешки, ние не сме там. Ние можем да бъдем един катализатор на промените.

Какво още каза председателят на СДС, вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 14 май: Кои мерки остават и кои не?
От 14 май: Кои мерки остават и кои не?
Абитуриентите ще имат право на тържествено изпращане (ОБОБЩЕНИЕ)
Абитуриентите ще имат право на тържествено изпращане (ОБОБЩЕНИЕ)