НОВИНИ

Румен Радев посрещна млади гвардейци в сградата на Президентството

ново
bnt avatar logo
от БНТ
15:34, 06.05.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Българските гвардейци са един от символите на държавността, носители на нашите традиции и еталон за родолюбие и доблест. Винаги и навсякъде те будят възхищение и респект към България и към нашия народ. Това заяви президентът Румен Радев пред младежи от ученически гвардейски отряди, които приветства днес на "Дондуков" 2.

Държавният глава посрещна в сградата на президентската институция ученическия гвардейски отряд и младежкия духов оркестър от Професионална гимназия по електротехника и електроника “Константин Фотинов” – Бургас, както и ученическите гвардейски отряди от СУ "Христо Ботев" – Айтос, ОУ "Отец Паисий" – Батак и ЕГ "Иван Вазов" – Смолян.

В Гербовата зала капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания на държавния глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев. Инициативата е на сдружение "Младежки гвардейски отряди", чиято цел е да възроди патриотичното чувство в подрастващото поколение, както и да се възпитават децата в дух на обич към българската история и традиции. Родолюбивото начинание е под патронажа на държавния глава Румен Радев.

Президентът поздрави младежите по случай 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия и приветства желанието и всеотдайността им да тръгнат по стъпките на Националната гвардейска част.

"От зората на Нова България, във война и мир, Националната гвардейска част се слави с висок дух и безупречна подготовка", посочи държавният глава.

Той се обърна към учениците от гвардейските отряди да не забравят, че са избрали пътя на храбрите и им пожела да носят с чест и достойнство гвардейската униформа. В словото си държавният глава поздрави също и ръководителите, както и всички, които подкрепят младите гвардейци.

"Пазете знамената чисти и неопетнени. Обичайте България и бъдете за пример във всичко, което правите", каза президентът Румен Радев пред младежите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В ход е поредна операция за извеждане на цивилни от металургичния комплекс "Азовстал" в Мариупол
В ход е поредна операция за извеждане на цивилни от металургичния комплекс "Азовстал" в Мариупол
Двоен празник в Русе по случай Деня на храбростта
Двоен празник в Русе по случай Деня на храбростта