Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Румен Радев посрещна на "Дондуков" 2 ученици от СУ "Христо Ботев" в Калофер

от БНТ
17:00, 20.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Още
румен радев посрещна дондуков ученици христо ботев калофер
Слушай новината

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха днес на "Дондуков" 2 ученици от калоферското Средно училище "Христо Ботев". Децата и техните учители представиха неговата история и програма, посветена на славянските първоучители светите братя Кирил и Методий и делото на Христо Ботев.

"Безкрайно радостни сме, че днес посрещаме ученици, които наред с успехите си на олимпиади и състезания носят духа на Христо Ботев в сърцата си", заяви в приветствието си към гостите държавният глава.

Президентът поздрави училищното ръководство, че възпитава децата с идеите и веруюто за свобода, справедливост и просветеност на големия български революционер.

"Това е начинът да поддържаме жива връзката с нашите герои, с миналото, с техния дух", заяви Румен Радев.

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, президентът пожела на учениците и учителите успехи и здраве.

"Във вашата кръв тече кръвта на българските революционери, на българските герои. Бъдете достойни за тях, пазете тяхната памет, предавайте я и вие на вашите деца", обърна се към учениците от Калофер вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя изказа благодарност на преподавателите за това, че пазят искриците и духовността на градчетата от Подбалкана, станали средища на националноосвободителното движение, за да има днес съвременна България.

"Посещението си при вас посвещаваме в памет на светите братя Кирил и Методий и непостижимата дързост на Христо Ботев", подчертаха възпитаниците на СУ "Христо Ботев".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Михайлов след новия договор с Левски: През новия сезон ще се борим на всички фронтове (Видео)
Михайлов след новия договор с Левски: През новия сезон ще се борим на всички фронтове (Видео)
БФС глоби Славия с 5000 лева след мача с Левски
БФС глоби Славия с 5000 лева след мача с Левски