НОВИНИ

Румен Радев в Перник: Работи се по абсолютно всички версии

румен радев перник работи абсолютно всички версии
bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 13.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат, заяви в Перник президентът Румен Радев.

По думите му това е огромен акт на съпричастност и солидарност от страна на цялото общество.

"Усилията са във всички възможни направления, към момента няма водеща версия, няма нужда от включване на армията. Взети са всички мерки, включително техника, термокамери, дронове, хеликоптер на "Гранична полиция", допълни президентът.

Той поясни, че са активирани и съседни области. Според Румен Радев е необходимо ускоряване на видеонаблюдението в повече населени места, както и да се обмисли за устройства, свързани с деца със специални потребности, които да се носят от тези деца в дрехи или на ръката. "Надявам се тази операция да продължи с неотслабващ темп и да доведе до положителен резултат", заяви държавният глава.

"Обществото е силно ангажирано и при най-малкото съмнение, че това е детето, което търсим, получаваме сигнал, който се отработва веднага и на момента в обем, за да сме сигурни дали е това детето или не", добави старши комисар Павел Млеканов.

ВСИЧКО ЗА ИЗЧЕЗНАЛОТО В ПЕРНИК ДЕТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Уточни, че само за днес сигналите са 9, вчера са били 16, онзи ден 12. Образувано е досъдебно производство. Средно около 300 души са на терен, ангажирани са сили от Столичната дирекция, Жандармерията, кучета и хеликоптер от "Гранична полиция".

Според старши комисар Павел Млеканов днес е бил обхванат доста голям периметър от хеликоптера. Проверяват се всички райони в област Перник - Радомир, Земен, Ковачевци. Следовите кучета не са засекли следа, каза още старши комисар Павел Млеканов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов завърши сезона във Формула 4 Испания с перфектен уикенд в Барселона
Никола Цолов завърши сезона във Формула 4 Испания с перфектен уикенд в Барселона
Берое победи Локомотив София в „Надежда“
Берое победи Локомотив София в „Надежда“