НОВИНИ

Русенка хвърли през терасата 3000 лв. на телефонни измамници

русенка хвърли терасата 3000 телефонни измамници
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 24.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Възрастна русенка е хвърлила през терасата си 3000 лева на измамници, след като са я подлъгали да се включи в „полицейска операция“.

По обяд 74-годишната жена получила телефонно позвъняване на стационарния си телефон. Тя разказала на полицията, че първо се обадила жена, която ѝ отправила заплахи. След това е имала разговор с мъж, който се представил за полицай и обяснил, че се провежда полицейска операция по задържането на измамници.

Той я уверил, че тези, които са я заплашвали, ще бъдат задържани и тя трябва да даде всички пари, които има в дома си, а те след приключване на операцията ще ѝ бъдат върнати.

По негово нареждане жената хвърлила през терасата на жилището си сумата от 3000 лева, които сложила в найлонов плик. По-късно разбрала, че е измамена и сигнализирала на тел. 112.

По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията припомнят на гражданите да не се доверяват на непознати или на хора, които се представят за техни близки по телефона, преди да са сигурни кой се обажда. Да не дават пари или да споделят лични данни – свои или на свои близки. Ако получат обаждане с искане на суми или пък със заплахи, да не се притесняват, а да се обадят на тел. 112 или на свои роднини.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Анастас Герджиков ще продължи мандата си като ректор
Проф. Анастас Герджиков ще продължи мандата си като ректор
Още един треньор е отказал на Манчестър Юнайтед
Още един треньор е отказал на Манчестър Юнайтед