НОВИНИ

Русия започна производството на ваксината срещу Covid-19, Гърция затяга мерките

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
12:57, 15.08.2020
Чете се за: 00:58 мин.
По света

В Русия започна производството на ваксина срещу коронавирус, съобщи руското здравно министерство. Русия беше първата в света, която регистрира коронавирусна ваксина на 11 август под името „Спутник 5", след клинични изпитания през юни и юли.

Гърция пък прие нови мерки, насочени срещу разпространението на COVID-19. Те включват ограничено работно време на заведенията за обществено хранене, кафенетата и нощните клубове в по-голямата част на Гърция, включително столицата Атина. Новите ограничения се налагат заради рязкото нарастване на установените случаи на зараза в страната.

Мерките срещу разпространението на коронавируса засягат по-голямата част от територията на Гърция, включително и много от туристическите райони. В област Атика, както и на околните острови, заведенията трябва да бъдат затворени от полунощ до 7 часа сутринта. На една маса се разрешава да седнат най-много четири човека, а освен това е забранено събирането на повече от девет души. Задължително е носенето на маска не само в затворени помещение, но и при невъзможност за спазване на дистанция на открито.

Никос Хардаляс, зам.-министър по гражданска защита: Районите с високи нива на зараза, където забраната за събиране на повече от 50 души на едно място, за организиране на обществени събития и за работа на ресторантите от полунощ до седем часа сутринта са следните: Крит, Източна Македония и Тракия, Атика, зоната край Солун, Халкидики, Лариса и Корфу и общините Миконос, Парос, Санторини, Волос, Катерини, Родос, Антипарос, Закинтос и Кос.

Във връзка с днешния празник Голяма Богородица властите специално призоваха установените мерки да се спазват стриктно в църквите. Препоръчва се на хората, които се връщат от почивка в райони с голям брой заразени, да носят маска в продължение на една седмица. Новите мерки ще бъдат в сила до 24 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сеул борят коронавируса с "умни" спирки
В Сеул борят коронавируса с "умни" спирки
Патриарх Неофит отслужи Света литургия в храм "Александър Невски"
Патриарх Неофит отслужи Света литургия в храм "Александър Невски"